Matkan varaaminen ja maksaminen

Voit varata matkan internetsivujemme kautta, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Ilmoita varauksen yhteydessä nimesi niin kuin se passissa kirjoitetaan, syntymäaika, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Ilmoitathan samalla haluatko yhden hengen huoneen.

Lähetämme sinulle varauslaskun, jonka eräpäivä on 7 päivän päästä. Varmistat varauksesi maksamalla varausmaksun 200 € ja palvelumaksun 10 €. Matkan loppulasku erääntyy 35 vrk ennen matkaa. Pidätämme 100 € varausmaksusta, mikäli asiakas peruuttaa matkan muun kuin ylivoimaisen esteen vuoksi.

Matkavarauksen peruminen ylivoimaisen esteen, esim. sairastapauksen tai muun vakavan tapaturman vuoksi on valmismatkalain ja yleisten valmismatkaehtojen mukainen oikeutesi. Tres Hombres Adventure Oy:llä on oikeus periä kohtuullinen korvaus peruuttamisesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä kuten ennakkoon maksetuista palveluista, joista matkanjärjestäjällä ei ole hinnanpalautusoikeutta. Matkanjärjestäjä ei ole oikeutettu korvaukseen menetetystä liikevoitosta. Osaan matkoistamme sovellamme erityisehtoja. Tällöin perimme normaalista varausmaksusta poikkeavan ennakkomaksun ja sovellamme matkakohtaisia erityisiä peruutusehtoja, jotka ilmoitetaan ohjelmien yhteydessä.

Ilmoita peruutuksesta viipymättä ja liitä mukaan lääkärintodistus, vakuutusyhtiön selvitys, poliisin lausunto tai vastaava luotettava kirjallinen selvitys. Viime hetken peruutuksien yhteydessä peruutuskulut ovat usein huomattavasti varaus- ja ennakkomaksuja suuremmat. Tämän vuoksi suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista heti matkavarauksen tehtyäsi. Huomaa myös, että matkanjärjestäjällä on myös oikeus peruuttaa varauksesi, ellei varausmaksua ole suoritettu eräpäivään mennessä.

Matkaehdot

Matkoillamme noudatetaan yleisiä valmismatkaehtoja, joihin voit tutustua internetissä Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilla. Matkojemme erityisluonteesta johtuen sovellamme kaikkiin matkoihin yleisten valmismatkaehtojen lisäksi Tres Hombres Adventure Oy:n lisä- ja erityismatkaehtoja sekä mahdollisesti myös matkakohtaisia erityismatkaehtoja.

Vakuutukset

Suosittelemme asiakkaitamme ottamaan matkavakuutuksen sekä peruutusturvan. Vakuutusturvan kattavuuden tarkistaminen on myös tarpeen. Saatat tarvita matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi mm. korkeassa ilmanalassa oleskelun, vaellukset sekä vuoristotaudin hoito- ja evakuointikulut. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksen peruutusturvan kattavuuden.

Monet vakuutusyhtiöt rajaavat korvauksistaan pois yli 3000 metrissä tapahtuvan toiminnan, jäätiköillä liikkumisen tai vuoristotaudin aiheuttamat tilanteet. Matkaohjelma on aina hyvä toimittaa vakuutusyhtiöön hyväksyttäväksi.

Passi ja viisumit

Useissa kohdemaistamme vierailuun tarvitaan viisumi. Osan viisumeista voi ostaa maahan saapuessa, mutta jotkin vaativat etukäteisjärjestelyjä, jotka kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Annamme yksityiskohtaisempia tietoja matkalla tarvittavista viisumeista, niiden hinnoista ja hankkimisesta yksittäisten matkojemme esittelyjen yhteydessä. Matkustajat ovat kuitenkin itse vastuussa kohdemaiden viisumien järjestämisestä, ellei matkaohjelmassa toisin mainita. Huomaathan myös, että jos olet jonkin muun maan kuin Suomen kansalainen, viisumiehdot saattavat olla kohdallasi erilaiset kuin sivuillamme mainitaan. Muiden maiden kuin Suomen passien haltijoiden tulee ilmoittaa kansalaisuudestaan varauksen yhteydessä.

Monet valtiot myös edellyttävät, että passisi on voimassa tietyn ajan, esim. 6 kk maahan saapumisen jälkeen. Passisi voimassaoloaika kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Matkoille osallistujien tulee myös huolehtia että matkustajan passissa on riittävästi tyhjiä sivuja viisumeita ja leimoja varten. Suosittelemme myös ottamaan passista ja muista matkalla tarvitsemistasi asiakirjoista kopiot mukaan matkalle ja säilyttämään niitä erillään alkuperäisistä. Lisätietoja kohdevaltioiden maahantulomääräyksistä saat esim. kohdemaan Suomen edustuston sivuilta. Listan eri valtioiden edustustoista Suomessa löydät Ulkoministeriön internetsivuilta.

Ulkoministeriö: www.formin.finland.fi

Rokotukset

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaa, että perusrokotuksesi kuten polio ja jäykkäkouristus ovat voimassa matkan aikana. Tarkista myös, mitä mahdollisia lisärokotuksia kohdemaahan matkustavalle suositellaan. Esim. hepatiitti A -rokotusta suositellaan lähes kaikkialle Euroopan ulkopuolelle matkustaville, ja keltakuumerokotuskortti on pakollinen joihinkin valtioihin matkustettaessa. Myös suosituksia malarian lääke-ehkäisystä on syytä noudattaa.

Ajankohtaista tietoa matkalla tarvittavista rokotuksista ja lääkkeistä saat lääkäriltäsi.

Matkailijan rokoteopas: www.rokote.fi

Matkailijan terveysopas:

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat