Kansallispuistot meloen

 • Kohde: Suomi

Pala kauneinta Suomea! Upea kansallispuistojen melontaretkisarja. Aloitamme vuonna 2021 viidellä hienolla kohteella : Kolovesi, Linnansaari, Saaristomeri, Tammisaari ja Päijänne.

Kaikki kunnossa?
Osallistu tästä!
Kysy lisää >>

Kansallispuistot meloen


Suomessa on 40 kansallispuistoa ja hyvin monet niistä sopivat erinomaisesti melontaretkeilyyn. Aloitamme kesällä 2021 retkien tarjoamisen melontaan parhaiten soveltuviin kansallispuistoihin. Kesällä 2021 on ohjelmassa viisi erilaista ja hienoa kansallispuistoamme : Koloveden, Linnansaaren, Saaristomeren, Tammisaaren ja Päijänteen kansallispuistot. Katso ohesta retkien ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan, retkille otetaan maksimissaan 10 osallistujaa.

 

Kolovesi

Koloveden kansallispuisto Etelä-Savossa lumoaa jylhillä maisemillaan ja levollisella rauhallaan.
Pystysuorat kalliojyrkänteet kohoavat suoraan Saimaan aalloista. Koloveden jylhä maisema on mannerjäätikön muovaama. Jääkauden myllerrys loi tänne syviä järvialtaita ja huikeita kalliojyrkänteitä. Saimaan pinnanvaihteluista jääkauden jälkeen ovat puolestaan muistoina pirunpellot, vaikeakulkuiset lohkareikot,
saarten rannoilla ja sisäosissa.

Uhanalainen saimaannorppa on Koloveden kuuluisin asukas. Aikaisin keväällä norpat tulevat makoilemaan rantakiville auringonpaisteeseen. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä saimaannorppia tervehtimässä meitä.

Päivämatkat maksimissaan n. 20 km.

Retkiluokitus : Helppo

 

Linnansaari

Linnansaaren kansallispuisto on suomalaista järviluontoa parhaimmillaan. Satojen saarten ja luotojen kansallispuisto on saimaannorpan ja kalasääsken valtakuntaa. Ihmisen ja luonnon rinnakkaiselo näkyy vanhoina kaskimetsinä ja perinnemaisemina.

Linnansaaren kansallispuiston saaristoluonto on monivivahteista; karut rantakalliot vaihtuvat vehmaiksi lehtometsiksi saarten sisäosiin mentäessä. Puiston perinnemaisemia ylläpidetään uudelleen aloitetulla kaskeamisella, niittämällä ja laiduntamalla.

Linnansaaren ympäristö on eräs saimaannorpan (Phoca hispida saimensis) parhaista elinalueista, missä näitä
Saimaan alkuasukkaita elää noin 50 yksilöä.

Päivämatkat maksimissaan n. 20 km.

Retkiluokitus : Helppo

 

Saaristomeri

Saaristomeri muodostuu noin 40 000 saaresta, pienistä kallioluodoista suuriin asuttuihin, suurista avomerenomaisista merenselistä ja jokisuistoja muistuttavista saarilabyrinteista. Suuria, yli neliökilometrin laajuisia, saaria on 257 kappaletta. Saaristomeren keskisyvyys on vain 23 metriä. Saaristomeri on Euroopan laajin saaristo, ja saarten määrällä mitattuna maailman suurin.

Saaristomerellä sijaitsee Saaristomeren kansallispuisto. Luonto on hyvin erikoista, karua ja samalla rehevää. Saaristomerta leimaavat rehevät saarnimetsiköt ja karut kallioluodot.

Melomme saaristomeren ympäri leiriytyen sileille rantakallioille ja vieraillen pienissä idyllisissä kalastajakylissä.

Päivämatkat maksimissaan n. 25-30 km.

Retkiluokitus : Keskivaikea

 

Tammisaari

Tammisaaren kansallispuisto koostuu suojaisesta saaristosta, silokallioista ja labyrinttimaisista saarisokkeloista,
joihin merikotka tuo villin luonnon tunnelmaa. Kansallispuistossa näemme kajakilla liikkuessamme lukemattomia luonnonsatamia ja sileitä kalliorantoja, vierailemme myös Jussarössä ja Rödjanissa. Jussarössä näemme Suomen ainoan aavekaupungin ja tutustumme alueen kaivoshistoriaan.

Päivämatkat maksimissaan n. 20 km.

Retkiluokitus : Helppo

 

Päijänne

Päijänteen kansallispuiston sydän, Kelvenne, on maamme suurimpia ja komeimpia viimeisen jääkauden muovaamia harjusaaria. Kelventeen saaren läpi, Kirkkosalmesta Likolahteen, kulkee retkeilyreitti (noin 9 km), joka on suurelta osin helppokulkuinen.

Päivämatkat maksimissaan n. 20 km.

Retkiluokitus : Helppo / Keskivaikea

 

Etelä-Konnevesi

Etelä-Konneveden kansallispuisto on perustettu vuonna 2014. Pinnanmuodoiltaan kansallispuiston alue on järvimaiseman ja jylhien kallioiden sekoitus. Länsi- ja pohjoisosissa maisema on aavan selkäveden ja laveiden silokallioden hallitsemaa. Etelässä ja idässä on sokkeloista saaristoa, korkeita mäkiä ja murroslaaksoja.

Saaret ovat Etelä-Konneveden kansallispuistoa hallitseva elementti.

Päivämatkat maksimissaan n. 20 km.

Retkiluokitus : Helppo

—————————————————————————————————–

Kalustona käytämme retkikäyttöön soveltuvia yksikkö- tai kaksikkokajakkeja. Tarvittaessa kauttamme saat vuokrattua retkeilyvälineet käyttöösi retken ajaksi, ellet omista omia välineitä.

Vallitsevat tuuliolosuhteet voivat aiheuttaa reitti- ja aikataulumuutoksia. Myös retken peruuntuminen on mahdollista, jos keliolosuhteet eivät salli turvallisen retken toteuttamista suuniteltuna ajankohtana, eikä retkeä ole mahdollista siirtää toiseen ajankohtaan.

Retkillä majoitumme teltoissa kansallispuistojen sallituilla telttailupaikoilla.

Lähdemme retkille Tampereelta aamulla n. klo 10 lähtöpäivänä ja palaamme Tampereelle klo 22 mennessä tulopäivänä. Jos tulet retkelle muualta kuin Tampereelta sovimme tapaamispaikan ja retken lähtöpisteen sekä ajan, jolloin pääset paikalle omin kyydein.

Retket Ajankohta Hinta Paikkoja jäljellä
 • Etelä-Konneveden kansallispuisto
24.-26.6.2022 190€ 7
 • Linnansaaren kansallispuisto
(PERUTTU) 190€ 8
 • Koloveden kansallispuisto
4.-6.7.2022 190€ 0
 • Saaristomeren kansallispuisto
 • Tammisaaren kansallispuisto
15.-17.7.2022 190€ 0
 • Päijänteen kansallispuisto
5.-7.8.2022 190€ 1

 

Retken hintaan kuuluvat

 • Melontaoppaan palvelut retken aikana
 • Kajakki, mela, aukkopeite, melontaliivit

Retken hintaan eivät kuulu

 • Ruoat ja juomat
 • Retkivarusteet teltat, makuupussit, makuualustat, keittimet, yms… (Jos et omista kaikkia välineitä, niin kauttamme löytyy muutamia välineitä, joita saa lainaan / vuokralle retken ajaksi)
 • Kuljetukset retken lähtö- ja tulopaikalle, (Tampereelta mahtuu kuitenkin 4 henkilöä oppaan autoon. Sovitaan kaikki autokyydit osallistujien kesken)